crepes

Sałatka z kurczakiem i migdałami

dodane 16:55

250g brokuł, 250g płatków migdałowych, 250g piersi z kurczaka, 250g fety, 5 łyżek majonezu, 2 łyżki śmietany 12%, sól, pieprz, oregano, łyżka masła

Brokuły podzielić na różyczki. Zblanszować w osolonej wodzie. Następnie tniemy pierś z kurczaka na paseczki. Solimy i pieprzymy. Obsmażamy pierś na złoty kolor. Fetę kroimy w kostkę, ale nie za małą, by nie rozwaliła się w dalszym przygotowaniu. Migdałowe płatki próżymy na suchej patelni.

Tak przygotowane produkty wkładamy warstwami do miski. Jako pierwsze różyczki z brokuł, feta, paski kurczaka. Następnie odpoczywające składniki oblewamy sosem, który otrzymujemy z wymieszania majonezu ze śmietaną, z solą, pieprzem i oregano. Na zalane składniki wysypujemy przepyszne złote migdały.

nd pn wt śr cz pt sb

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

Dzisiaj: 21.11.2024

Ostatnio dodane