i pesci

Łosoś tataki

dodane 16:27

Przepis na 4 porcje

 

600g filetu z łososia 
1 mała czerwona papryka
5 listków kolendry
2,5 łyżki soku z cytryny
2,5 łyżki sosu rybnego


Paprykę i kolendrę miksujemy z sosem rybnym i sokiem z cytryny. W ten sposób otrzymujemy sos.

Łososia dzielimy na 4 porcje, krótko obsmażamy z każdej strony i kroimy w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Układamy go na talerzu i polewamy sosem.

nd pn wt śr cz pt sb

25

26

27

28

29

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

Dzisiaj: 29.03.2024

Ostatnio dodane