zuppa

Zupa cebulowa

dodane 10:33

5 dużych cebul

Po 1 łyżeczce suszonego tymianku i majeranku

Pół łyżeczki gałki muszkatołowej

2 łyżki mąki

Butelka wytrawnego białego wina

30ml brandy

250ml bulionu

2 bagietki

50dag. startego żółtego sera

Masło do smarowania bagietki

100ml. Oliwy z oliwek

W rondelku rozgrzać oliwę. Obsmażyć na nim cebulę pokrojoną w talarki, dodać majeranek, tymianek i gałkę muszkatołową. Mieszając smażyć, aż się zeszkli, oprószyć mąką. Następnie wlać wino i bulion. Gotować na małym ogniu około 40 minut. Dodać brandy.

Bułkę posmarować delikatnie masłem i posypać żółtym serem. Zapiekać, aż ser zacznie się topić.

nd pn wt śr cz pt sb

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Dzisiaj: 29.04.2024

Ostatnio dodane