il piatto

"Pikantne" skrzydełka

dodane 10:44

2 kg skrzydełek

szklanka keczupu

5 łyżek miodu

po 1/2 łyżki gorczycy i sosu sojowego

Po łyżce ostrej papryki chili i imbiru

sól

pieprz

Keczup wymieszaj z miodem, sosem sojowym, przyprawami, włóż skrzydełka i marynuj 12 godzin. Zapiecz na rumiano.

Skrzydełka można podawać z sosem morelowo-paprykowym lub jeśli dla kogoś jest za ostro, to z sosem śmietankowym.

nd pn wt śr cz pt sb

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Dzisiaj: 29.04.2024

Ostatnio dodane