antipasto

Paluszki z serem

dodane 11:53

30 dag mąki

15 dag margaryny

2 żółtka

0,5 szklanki śmietany

ser żółty

mielona papryka

Zarobić ciasto i zostawić w lodówce 12 godzin. Rozwałkować, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać startym serem żółtym wcześniej wymieszanym z papryką (majerankiem, kminkiem), kroić paski (najlepiej radełkiem), szybko układać na blasze bo ciasto robi się rzadsze. Piec w bardzo gorącym piekarniku (ponad 200 stopni) na złoty kolor.

Paluszki idealnie nadają się do barszczu ale dobre są także jako przekąska na słono.

nd pn wt śr cz pt sb

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Dzisiaj: 28.04.2024

Ostatnio dodane