pasta

Spaghetti al tonno II

dodane 14:14

200 g tuńczyka z puszki

250 ml oliwy z oliwek

50 g posiekanej bazylii

150 ml creme fraiche

sól

pieprz

500 g spaghetti

1 łyżka masła

chrupiące pieczywo do podania

czarne oliwki

bazylia lub natka pietruszki

Rybę umieścić w mikserze razem z oliwą (225 ml) i bazylią (pietruszką) rozdrobnić na jednolitą masę. Do zmiksowanej masy dodać creme fraiche i dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. W dużym garnku zagotować osoloną wodę. Ugotować spaghetti al dente z resztą oliwy. Makaron odlać, z powrotem umieścić w garnku i ogrzewać na średnim ogniu. Dołożyć masło i dobrze wymieszać. Następnie wlać sos i dokładnie wymieszać go z makaronem. Garnek zdjąć z ognia i rozłożyć spaghetti na 4 podgrzanych talerzach. Dekorować oliwkami oraz bazylią i podawać z pieczywem.

Smacznego!

nd pn wt śr cz pt sb

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

Dzisiaj: 04.05.2024

Ostatnio dodane