zuppa

Krem z brokuł

dodane 16:32

1 l bulionu

1 cebula

5 dag płatków migdałowych

1 brokuł

4 łyżki gęstej śmietany

sól

pieprz

oliwa z oliwek do smażenia

Cebulę obrać i posiekać. W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i przesmażyć an niej rozdrobnione warzywa, dodając migdały. Wlać bulion i zagotować. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić do garnka, a kiedy będzie miękki - zmiksować go. Zupę doprawić solą oraz pieprzem i zagęścić śmietaną. Podawać z grzankami z ciemnego pieczywa.

 

 

nd pn wt śr cz pt sb

27

28

29

30

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

Dzisiaj: 24.11.2024

Ostatnio dodane