antipasto

Melon w szynce parmeńskiej na liściach rucoli skropiony sosem balsamicznym

dodane 16:16

1 dojrzały melon

10 cienkich plasterków szynki parmeńskiej

1 opakowanie rucoli

świeżo zmielony czarny pieprz

sól morska

3 łyżki octu balsamicznego

6 łyżek oliwy z oliwek

szczypta soli morskiej

Melona umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, oczyścić z nasion. Można przekrawać na mniejsze cząstki i ułożyć na opłukanych, osuszonych i oprószonych liściach rucoli. Przykryć plasterkami szynki parmeńskiej, posypać świeżo zmielonym pieprzem. I na sam koniec wszystko skropić sosem balsamicznym.

nd pn wt śr cz pt sb

31

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

26

27

28

29

30

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Dzisiaj: 28.04.2024

Ostatnio dodane